VM i halvmarathon i flot solskin

Der blev skrevet dansk og international løbshistorie, da mere end 27.000 løbere fra mere end 70 lande lørdag den 29. marts 2014 tilbagelagde halvmaratondistancen på 21.097,5 meter rundt i de københavnske gader og på mange af hovedstadens større boulevarder i anledning af årets udgave af VM i halvmaraton. Hele løbsruten var i dagens anledning fuldstændig afspærret for biler og anden generende trafik, hvilket gav løberne ekstra gode betingelser for at løbe stærkt. Blandt deltagerne fandt man også knap 60 fjordløbere – eller knap 1/3 af fjordløbernes medlemmer – der ikke kunne modstå fristelsen for at deltage i vel nok årets største løbebegivenhed indenfor landets grænser.

Løbet blev skudt i gang af Kronprins Frederik, på en dag hvor vejrguderne viste sig fra sin allerflotteste side med pæne tocifrede varmegrader og skyfri himmel. Det gode (løbe)vejr havde lokket rigtig mange københavnere ud langs med ruten, hvor de med tilråb og klapsalver bidrog til, at de mange løbere fik den bedst tænkelige opbakning og oplevelse med hjem fra hovedstaden. Ved ankomsten til mål modtog alle der havde gennemført løbet en flot VM-medalje til minde om dette historiske VM-løb.

Fjordløbernes mange deltagende løbere modtog også særlig god opbakning fra de mange medrejsende lokale Fjordløber-supportere. En stor tak til alle jer! I var med til at skabe en rigtig god stemning i byen.

Om aftenen samledes størstedelen af Fjordløbernes deltagere til VM-sejrsmiddag og velfortjent hygge og socialt samvær i Frederikssund, efter en dag hvor det lykkedes rigtig mange – heriblandt flere halvmaratondebutanter – at tilbagelægge VM-løbet på ganske gode tider på denne flotte forårsdag i København.


Torben Hansen

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk