Testløb 2021

Betingelserne for afvikling af testløb i 2020 var i den grad præget af Covid-19 - og endnu har vi endnu ikke haft lejlighed til at hylde sidste års klubmestre, det har de naturligvis fortsat til gode.

Vi både satser og håber på mere optimale betingelser i 2021 og præsenterer hermed kalenderen for årets testløb.

Dato

Distance(r)

Sted

Torsdag den 1. april  (Skærtorsdag)

Halvmarathon + 10 km

Nordskoven, Jægerspris

Tirsdag den 27. april, kl. 17:30

5 km (2 x 2.5 km)

Kalvøen/Frederikssund Havn

Tirsdag den 25. maj, kl. 17:30

800 meter

Ådalens Skole (400 meter løbebane)

Tirsdag den 22. juni, kl. 17:30

3’000 meter

Ådalens Skole (400 meter løbebane)

Sommerferie

Tirsdag den 24. august, kl. 17:30

5 km (2 x 2.5 km)

Kalvøen/Frederikssund Havn

Søndag den 29. august

Esrum Sø Rundt 2021

Søndag den 19. september

CPH Half 2021

Tirsdag den 28. september, kl. 17:30

3’000 meter

Ådalens Skole (400 meter løbebane)

Søndag den 10. oktober

Eremitageløbet 2021

Tirsdag den 26. oktober, kl. 17:30

800 meter

Ådalens Skole (400 meter løbebane)

Lørdag den ??. november, formiddag

Opsamlingsløb på 800 meter, 3’000 meter, 5 km og evt. 10 km (efter behov/ønsker)

Tid, sted og plan besluttes senere

Som udgangspunkt, 3 testløb i foråret og 3 testløb i efteråret på de kortere distancer, samt et opsamlingsløb en lørdag formiddag en gang i november – og den dertil hørende æbekage. Denne del af planen er helt som de foregående år.

Vi har i efteråret forsøgt tage højde for datoerne for større løb, der er populære blandt Fjordløbernes medlemmer – 3 af disse løb er medtaget på listen. Både Esrum Sø Rundt og Eremitageløbet tæller jo specifikt med i Klubmesterskabet, ligesom din tid på CPH Half’s halvmarathon distance også kan indgå. I skrivende stund kan vi naturligvis ikke på nogen måde forestille os, at disse 3 store løb i efteråret skulle være i fare for at blive aflyst. Heller ikke at forglemme Frederikssund Stafetten, som Fjordløberne jo selv står som arrangør af...

Men på baggrund af at de to lokale forårsklassikere, Færgelundsløbet og Grevinde Dannerløbet allerede definitivt er aflyst i 2021, så starter vi i år allerede op den 1. april, Skærtorsdag (hvor Færgelundsløbet ellers altid bliver afviklet). Ved denne lejlighed bliver der for alle medlemmer mulighed for at nyde forårsskoven og løbe halvmarathon distancen på 21,0975 km, eller prøve kræfter med en 10 km distance. Nærmere information omkring dette årets første testløb følger snarest.

Så hermed har I datoerne, plot dem ind i kalenderen og gør dem til del af jeres træningsprogram.

Velkommen til Fjordløbernes testløb 2021, vi håber rigtig mange medlemmer som sædvanligt vil have lyst til at deltage.

Med bedste hilsner

Testløb- og Klubmesterskabsudvalget
Susie, Frank og Lasse

Flotte testløbstider i Nordskoven Skærtorsdag

Om det var forårs-kådhed i al almindelighed (trods en halvkold formiddag var stemningen høj både før, under og efter løbene) eller om det var resultatet af effektiv og målrettet træning (det vil holdenes trænere helt sikkert hævde) – om ikke andet kan det konstateres at sluttiderne på de to distancer i Nordskoven i Jægerspris på en kølig Skærtorsdag formiddag var imponerende flotte. De startende Fjordløbere havde adskillige gange løbet de to distancer ved åbne officielle løb, alligevel lykkedes det flere af deltagerne at sætte ny PR på de to krævende ruter i skoven.

Resultaterne fra testløbene kan ses HER

Skærtorsdagens testløb blev afrundet med Tines portionsanrettede æblekage til alle deltagere, naturligvis serveret miljømæssigt korrekt - i papkrus og med teske i træ. Og anretningen - populær som altid.

Med årets første testløb er der også taget hul på Fjordløbernes Klubmesterskab 2021, hvor der er nulstillet og vi starter på en frisk. Ranglisten kan ses her.

Næste testløb finder sted tirsdag den 27. april, hvor der løbes 5 km på Kalvø-området – mere herom senere.

Fortsat God Påske til alle.

Med bedste hilsner

Testløbs- og Klubmesterskabsudvalget

Susie, Frank og Lasse

Resultater fra 5 km testløb

Ikke mindre end 30 fjordløbere havde valgt at indskrive sig til tirsdag aftens 5 km testløb på Kalvøen/Frederikssund Havn. Udover de vanlige medlemmer, som stiller op til disse interne løb, så var det glædeligt at se en del nye ansigter til start - vi håber selvfølgelig at det blev til nogle gode debut-oplevelser og at I også vil deltage i de kommende testløb, som del af og supplement til den daglige træning.

Resultaterne fra 5 km testløbet kan ses på vedhæftede liste HER. Efterfølgende er også ranglisten til Klubmesterskabet 2021 blevet opdateret og kan ses HER.

Næste testløb finder sted tirsdag den 25. maj, hvor der skal løbes 800 meter på Ådalens Skoles løbebane – nærmere praktisk information følger, når tiden sig nærmer.

Fejl eller mangler, eller bare nysgerrig efter at vide mere om testløb og Klubmesterskab, så sig endelig til.

Med bedste hilsner

Testløb- og Klubmesterskabsudvalget

Susie, Frank og Lasse

Resultater fra 800 meter testløb

På trods af det noget triste, våde vejr og de dermed lidt dårlige løbebetingelser, så var der både god tilslutning samt en rigtig fin stemning ved tirsdag aftens testløb den 25. maj. Udover de 25 tilmeldte - i alder fra 20 til 75 år - var der en del med-løbere, som både bidrog med mundtlig hepperi og tilråb, men også med benene drev deltagerne - i det mindste dem de selv kunne følge med – til i spurten at give alt hvad de havde i sig. På trods af lidt virvar ved målestregen af deltagere med nummer og ivrige løbere uden nummer, lykkedes det dog at få registreret præcise tider på alle deltagere. På en 800 meter distance kommer deltagerne jo ret tæt i mål, men kun i et enkelt tvivlstilfælde blev der behov for at lade målfoto afgøre placeringer.

Alle aftenens deltagere ydede deres ypperste, og resultaterne af de enkeltes anstrengelser kan ses på resultatlisten.

Efterfølgende er ranglisten blive opdateret - flere medlemmer har nu løbet 3 forskellige distancer, som indgår i Fjordløbernes Klubmesterskab 2021, og de er dermed blevet ’grønne’ og har fået registreret points til årets Klubmesteskab. Den opdatede rangliste kan ses på Fjordløbernes hjemmeside via dette LINK.

Næste testløb finder sted tirsdag den 22. juni 2021, hvor der skal løbes en distance på 3.000 meter. Reserver allerede nu denne aften - mere praktisk info følger i dagene op til testløbet.

Med bedste hilsner

Testløb- og Klubmesterskabsudvalget
Susie, Frank og Lasse

Resultater fra 3.000 meter testløb

25 Fjordløbere havde tirsdag aften valgt at stille til start til 3.000 meter testløbet på Ådalens Skoles løbebane. Løbet blev afviklet i et enkelt heat og præstationerne udmyntede sig i flotte resultater, der kan ses HER.

Efter de ’voksne’ havde løbet, fik Nina Weiss Madsens barnebarn, Lauge, lov til at gennemløbe 3’000 meter distancen, hvilket han gjorde på bare 17 min 53 sek – flot løbet af en bare 7 år gammel knægt. Et godt bevis på at løbegener kan gå i arv...

Efter tirsdagens testløb er også ranglisten til Klubmesterskabet blevet opdateret – listen kan ses på Fjordløbernes hjemmeside. Ingen tvivl om at der bliver kamp om placeringerne i de enkelte aldersgrupper, hvor forskelle på kun få hundrededele i enkelte tilfælde, gør markante forskelle.

Forårets serie af testløb er nu færdigafviklet. Efter sommerpausen starter vi op igen tirsdag den 24. august, hvor der skal løbes 5 km på Kalvøen/Frederikssund Havn. Og hen over efteråret bliver der igen mulighed for at løbe både 800 meter og 3.000 meter, eventuelt også 10 km.

God sommer til alle medlemmerne af Fjordløberne.

Testløb- og Klubmesterskabsudvalget

Susie, Frank og Lasse

Fjordløbernes Genåbningsløb tirsdag den 24. august

Stor tilslutning til 5 km Testløb/Genåbningsløb

Der var rekordstor opbakning til tirsdag aftens 5 km testløb, der samtidig markerede en form for genåbning hos Fjordløberne efter en længere periode, hvor vi ikke uden restriktioner alle har kunnet mødes til løbetræning og socialt samvær som tidligere. Med aftenens program blev det markeret og fejret at dette igen var muligt - og tiltrængt.

Ikke mindre end 54 medlemmer havde valgt at løbe med startnummer denne smukke sensommeraften, hvor en 2½ km rute på Kalvøen/Frederikssund Havn skulle gennemløbes eller powerwalkes 2 gange. 51 af de startende gennemførte ruten og fik registreret en personlig slutid, og resultaterne af deres ihærdige indsats kan ses via DETTE LINK.

Startfeltet spændte bredt, fra nogle af klubbens hurtigste løbere på distancen, til mange af klubbens powerwalkere. Der blev sat flere personlige rekorder (PR’er), ligesom der var flere debutanter på et 5 km testløb. Testløbsudvalget håber naturligvis at endnu flere medlemmer efter tirsdagens arrangement har fået smag for Fjordløbernes jævnlige testløb, og således vil deltage i flere testløb her i efteråret.

Efter at være kommet i mål samt i løbet af aftenen, fik alle tilstedeværende Fjordløbere overrakt en unik Fjordløbermedalje til minde om dette genåbningsløb.

I dagens anledning havde klubben inviteret på ’pølsevogn’, hvorfra der blev serveret burgere og pølser i lange baner til sultne Fjordløbere. Indrømmet, køen til pølsevognen var lang - ikke kun deltagerne fra test- og genåbningsløbet, men også de mange andre Fjordløbere, der "bare" havde passet deres normale løbetræning denne aften, samt hjælpere ved arrangementet, var alle tilstede, så mere end 100 Fjordløbere skulle denne aften serviceres fra pølsevognen. Heldigvis var vejret med os denne fine, stille sommeraften, så ventetiden i køen til pølsevognen blev mødt med tålmodighed og højt humør, samt med lidt køligt at drikke.

Med de mange nye 5 km sluttider er ranglisten blevet opdateret. Du kan se den HER.

Se også Lars Munk-Jensens fine billeder fra aftenen via DETTE LINK.

Næste testløb afholdes tirsdag den 28. september, hvor der skal løbes 3.000 meter. Mere om tid og sted følger op til løbet - men det kan dog allerede nu røbes, at det bliver uden hverken medalje eller pølsevogn. Vi satser dog på jeres flotte opbakning alligevel.

Med venlig hilsen

Test- og Klubmesterskabsudvalget

Susie, Frank og Lasse

Resultater fra 3.000 meter testløb

26 medlemmer havde valgt at deltage i tirsdag aftens 3.000 meter testløb, der fandt sted på en skøn sensommeraften med perfekte løbeforhold. De individuelle sluttider kan ses HER. Tak for en ihærdig indsats fra alle deltageres side.

Ruten var denne gang henlagt til rundture på Kalvøens stier, og der var efter løbet bred enighed om at også fremtidige testløb, ikke kun 3.000 meter, men også 800 meter, var at foretrække afviklet i disse omgivelser. Testløbsudvalget vil arbejde videre på basis af denne tilbagemelding.

Efter de seneste ugers mange afholdte løb, Royal Run, CPH Half, HCA Marathon og tirsdagens testløb, er ranglisten blevet opdateret med de mange deltagende Fjordløberes flotte resultater. Den opdaterede rangliste kan ses her. Falder du over fejl i ranglisten, eller er der spørgsmål til point-opgørelse eller lignende, så sig endelig til.

Sæsonens næste testløb finder sted tirsdag 26. oktober, hvor der skal løbes 800 meter. Nærmere info omkring tid og sted vil blive meldt ud op til løbet.

Til især vor nyere medlemmers information: Når du har gennemført mindst 3 forskellige distancer, så bliver du ”grøn” på ranglisten og deltager dermed i Fjordløbernes Klubmesterskab 2021, Så skulle du have misset en af de kortere distancer på ranglisten i årets løb eller måske tror du kan løbe en endnu bedre tid, så husk at der i stil med tidligere år planlægges afholdt et opsamlingsløb, en lørdag formiddag i november, hvor der vil blive mulighed for at løbe både 800 meter, 3.000 meter, 5 km og evt. 10 km, alt efter behov og ønsker. Eksakt dag, sted og plan vil blive besluttet og meldt ud senere.

Testløbs- og Klubmesterskabsudvalget
Susie, Frank og Lasse

Resultater fra 800 meter testløb

I kamp mod både uret og det tiltagende efterårsmørke blev der løbet på fine sluttider på tirsdag aftens 800 meter testløb, der blev afviklet i 3 heats inddelt efter forventede sluttider. For mange af de 30 tilmeldte fjordløbere lykkedes det at forbedre deres tidligere 800 meter tid, for adskillige som tydeligt resultat af god og effektiv indsats i den daglige løbetræning. Alle individuelle sluttider kan findes HER

Efter aftenens testløb er også ranglisten til Fjordløbernes Klubmesterskab 2021 blevet opdateret.

Opsamlingsdag for testløb

I stil med tidligere år, vil der senere blive afholdt en opsamlingsdag, hvor der vil være mulighed for at gennemføre testløb på hhv 800 meter, 3.000 meter, 5 km og 10 km distancerne. Alle distancer planlægges afviklet på Kalvøen/Frederikssund Havn. Så mangler du 1, eller måske 2 distancer, for at deltage i klubmesterskabet, eller vil du bare være med til en hyggelig formiddag i samvær med andre Fjordløbere (afsluttende med lækker hjemmelavet æblekage fra Dalby), så er chancen her. Denne dag er foreløbig fastsat til lørdag formiddag den 20. november.

Nærmere info vedr dette arrangement følger senere, men afsæt allerede nu denne formiddag.

Med hilsen
Testløb- og Klubmesterskabsudvalget

Fjordløbere løber 101,4 km

På trods af det lidt kolde og fugtige vejr havde mange Fjordløbere valgt at tilbringe en del af deres lørdag formiddag den 27. november på Kalvøen, hvor det var sidste chance i år for at løbe interne testløb hos Fjordløberne. Og med de mange deltagere på de fire mulige distancer blev der således også løbet rimelig mange kilometer - ja, tilsammen præcis 101,4 km + det løse i forbindelse med de enkelte deltageres opvarmning og afjogging.

Resultaterne fra de enkelte løb kan ses her. Opdateret rangliste for Fjordløbernes Klubmesterskab 2021 kan ses VIA DETTE LINK.

Efter løbene blev der traditionen tro budt på kaffe/the med dejlig æblekage med æbler fra Møllegården i Dalby's egen frugthave. Tak, Tine laugh

Tak til alle deltagere for en god lørdag formiddag.

Mvh
Testløb- og Klubmesterskabsudvalget

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk